Őszi Esküvő – Mondj igent rá te is, mutatjuk miért! +3 Esküvői tippünk miért ősszel!

Őszi esküvő 2021

Szerintünk 2021 az őszi esküvők éve lesz!

Bár még nincs itt az ősz, és sokan még javában a nyári esküvőjüket szervezik, a házasulandók egy jelentős hányada azonban már inkább az őszre gondol. Nem is csoda.

Minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy az őszi esküvők népszerűbbek mint valaha.

Az előző évi tapasztalataink alapján már korábban készültünk megírni ezt a blog cikket, hogy egy őszi esküvő is a nyomába érhet sőt sok esetben le is körözhet egy nyárit, azonban a koronavírus kicsit átírta annak néhány aktualitását. Így most egy inkább mi változott típusú cikk készült mint sem csak az ősszel tartandó esküvők előnyeit hátrányait bemutató.

Az őszi esküvő gondolata egyre több házasulandó párnál merül fel és nem csak “B” opcióként. Ugyan sokan még mindig ragaszkodnak az esküvőjük nyári időpontjához, azonban érzékelhető, hogy az eddigi növekvő trend a különböző korlátozások miatt még nagyobb lendületet kapott. Nem is csoda, hiszen egy ősszel megtartott esküvő számos előnyt tudhat magáénak. Ezekről a kézzelfogható előnyökről írnánk a saját és korábbi párjaink szemszögéből.

Mi az ami szerintünk változott ezen esküvők megítélését tekintve? Egy Esküvő ősszel már nem “B” opció sokaknál, hanem egy logikus döntés eredménye, melyre jó érzéssel gondolnak vissza a párok évek múltán is.

Őszi Esküvő
Változatos színek a természetben…

Őszi esküvők korábban…

Korábban sokaknak fenntartása volt egy őszi esküvő megrendezése kapcsán, a tavalyi szezon azonban teljesen felforgatta az esküvő ipart. Sokan őszi esküvők mellett döntöttek a nyárival szemben és nem bánták meg, sőt!

Kik terveztek eddig is őszre esküvőt:

  • Sokan már jártak ősszel is esküvőn az elmúlt években is és kiemelt emlék maradt nekik a többi nyári esküvő mellett, így sok esetben ezen párok is ősszel szeretnék megrendezni, saját esküvőjüket.
  • Sokak kedvenc évszaka az ősz amikor kicsit alább hagy a nyári pörgés és a természet is egy színesebb nyugodtabb arcát mutatja.
  • Szeptember Október is kezd az esküvő szezonhoz tartozni főleg idén és a következő években, és ezt a trendet a teljes visszaállás sem fogja már tudni megváltoztatni.
  • Eleve őszre tervezték a bejegyzésünkben felsorolt előnyök miatt.

Már 2019-ben is számos esküvőt dekoráltunk ősszel és éreztük, hogy valami változik a trendekben, így számunkra a mostani népszerűségbeli növekedés nem volt meglepő, és úgy gondoljuk hosszú évekig kimondottan trend lesz ősszel is esküvőt tartani itthon és nem csak a covid miatt futott fel az őszi esküvők trendje.

Esküvői fotózás ősszel
Amikor a természet lehet a dekorációd..

Eddigi klasszikus őszi esküvő előnyök:

Ezek idén és jövőre /2021-2022-es esküvői szezon/ úgy látjuk csak korlátozottan lesznek érvényesek egy idei esküvőre, de amennyiben vissza áll az élet egy a mostanihoz képest normálisabb kerékvágásba, lényegében újra érvényesek lesznek.

Több szabad helyszín:

Tudjuk, hogy egy esküvő megtervezésénél a legtöbb párnak a helyszín az elsődleges igazodási pont. Mivel a felkapott helyszíneket akár évekre előre is lefoglalják, ezen probléma kiküszöbölésének egyik alternatívája lehet egy őszi esküvő megrendezése. Őszre sokkal több helyszínnek vannak még szabad időpontjai, igaz ezek is az idő előre haladtával hamar be tudnak telni.

Több szabad időpont:

Az előző pontból következően őszre nagyobb eséllyel találsz szabad időpontokat mind a helyszín, mind az esküvői szolgáltatók között, legyen az fotós, zenész, ceremóniamester, dekoros…. megsúgjuk neked mi is örülünk ha jobban eloszlanak az esküvői dekorációs munkáink és nem csak nyárra vannak összesűrűsödve….

Kedvezőbb ár:

Na talán ez az a pont ami 2021-22-ben nem teljesül annyira mint a korábbi években, és erre van a legnagyobb hatással a covid. Nem mondjuk, hogy nincsenek kedvezőbb árak, azonban mivel ebben a szezonban sokak átrakták az esküvőjüket a tavalyi évhez hasonlóan későbbi időpontra ami egyértelműen az őszt jelenti, így a a kedvelt szolgáltatók és helyszínek megnövekedett kereslettel találkoznak.

Menyasszonyi csokor ősz
Esküvői csokrok ősszel is lehetnek klasszikusok…

Amik még mindig az őszi esküvők előnyei:

….és semmi nem fogja tudni elvenni őket ….

Nyugalmasabb időszak:

Őszre a meghívottak többsége már letudta a nyári nyaralását, a fesztivál szezonnak is vége, a kisgyerekes családok már az iskolai Füzet Iskolatáska Tolltartó kombó beszerzésén is túl vannak jó esetben. Ezekből adódóan sokkal jobban ráérnek a vendégek is veletek ünnepelni.

Nincs akkora forróság:

Ez az a tulajdonsága egy ősszel tartandó esküvőnek ami miatt sokkal több pár számára lehet ideális mint gondolnák. Gondoljunk csak arra, hogy nincs az a tikkasztó hőség. Nem kell az italok ételek komolyabb hűtésén aggódni, mert nem fog se megmelegedni olyan hamar mint egy nyári esküvőn se megromlani. – A ruha cserékről nem is beszélve… ugye ismerős egy nyári hőségben. Időjárás függvényében választhatunk kültéri helyszínt is, és ha éppen nem esős szeles időnk van, garantáltan nagyot fog szólni az esküvőtök.

Könnyebb szállást találni:

Őszre sokan már letudták a nyaralásukat, és a kiemelt turisztikai helyszínek környékén is jóval több szabad szállás akad. Ez nagy segítségünkre lehet ha a násznép elszállásolását is meg kell oldanunk.

Fotózási helyszínek:

A lecsengő turista szezon jó hatással lesz a fotós helyszíneitekre is. Nem kell aggódni, a sok járókelő és egyéb személyek miatt a képek elkészítésekor.

Fotózási helyszín őszzel
Csodás fotózási helyszínek a természetben.

A mi kedvenc +3 tippünk amiért szeretjük az őszi esküvőket:

+1 Tipp: Ősszel hamarabb sötétedik hamarabb felkapcsolhatod a hangulatvilágításod is.

+2 Tipp: Forró Csoki, Forralt Bor, képzeld el ezt egy a nyári forróságban megrendezett esküvőnél.

+3 Tipp: A Nászutad a pihenésről fog szólni, nem pedig a turista áradatról mivel egy utószezoni nyaralásnál kisebb a tömeg mindenhol.

Gyakran felmerülő kérdések az őszi esküvőkkel kapcsolatban.

Esküvő Ősszel? Igen!

Mi kimondottan ajánljuk, a blog bejegyzésünkben is olvasható okok miatt főként.

2021-ben is megéri Őszre esküvőt tervezni?

Nem állítjuk, hogy idén kevesebb őszi esküvő lesz mint eddig, sőt ez a bejegyzésből is kiderül! De biztosak vagyunk benne, hogy Őszre még idén is könnyebb időpontokat foglalni.

Vannak hátrányai egy Őszi esküvőnek?

Véleményünk szerint talán csak annyi, hogy többen fognak eljönni a meghívottak közül mint nyáron 🙂 mert véget ér a nyaralási időszak.

Kinek ajánljunk esküvőt Ősszel?

Aki a megszokottól eltérő színvilágot és dekorációt szeretne, nekik mindenképpen ajánljuk.

Ha kedved kaptál, keress minket bátran elképzeléseddel az alábbi ajánlatkérő űrlapunkon keresztül és igyekszünk mihamarabb válaszolni neked.