100+ esküvői meghívó szöveg amelyekből te is inspirálódhatsz!

Esküvői meghívó szöveg

Ebben a cikkben összegyűjtöttem 100 esküvői meghívó szöveg mintát, hogy segítsek megírni a tökéletes meghívót a nagy napra.

Esküvői dekoráció ajánlatkérés
Keress meg ha még nincs az esküvődre dekorosod, hogy megálmodjuk a tökéletes dekorációt.

Az esküvői meghívó és annak tartalma az egyik legfontosabb részét képezi a nagy nap előkészületeinek. Egy jól megtervezett és személyre szabott meghívó nemcsak a vendégeket hívja meg az esküvőre, hanem előzetes betekintést is nyújt az ünnepség hangulatába.

Az esküvői meghívók lehetnek hagyományosak, elegánsak, modernek vagy akár viccesek is. A választást az esküvői stílus, a pár személyisége és az üzenet, amit át akarnak adni a vendégeknek, határozza meg. Az alap szöveg tartalmazza az esküvő dátumát, időpontját, helyszínét és azokat a fontos információkat, amelyekre a vendégeknek szükségük lesz az eseményre való felkészülés során.

Ezekből a tartalmi elemekből áll össze egy esküvői meghívó:

Az esemény dátuma és időpontja:

Az esküvői meghívó legfontosabb eleme az esemény dátuma és időpontja, amelyet pontosan meg kell határozni és világosan meg kell jelölni a meghívóban. Általában ajánlott megadni az esemény pontos kezdési időpontját, hogy a vendégek pontosan tudják, mikor kell megérkezniük.

Az esemény helyszíne és címe:

Az esemény helyszínének és címének megadása szintén fontos információ, hogy a vendégek pontosan tudják, hol kell megjelenniük. Ha az esküvő több helyszínen zajlik, akkor minden helyszínre vonatkozó információt meg kell adni a meghívottaknak.

Az ifjú pár neve:

Az ifjú pár nevét világosan és pontosan meg kell határozni. Általában ajánlott mindkét fél teljes nevét kereszt és vezetéknevét feltüntetni, hogy ne legyen félreértés a vendégek között.

Az esemény jellege:

Szerepelnie kell az esemény jellegének is, hogy a vendégek pontosan tudják, mire számíthatnak. Például, ha az esküvői szertartás és a lagzi is megrendezésre kerül, akkor mindkét eseményről külön-külön kell tájékoztatni a vendégeket.

Részvétel módja:

Fel kell tüntetni, hogy milyen módon lehet részt venni az esküvőn. Ez lehet meghívás, vagy kérésre válasz. Ha a vendégeknek válaszolniuk kell a meghívóra, akkor azt is jelezni kell a meghívóban.

A “jelezz vissza” információk:

Adjuk meg a visszajelzés információkat, amelyek lehetővé teszik a vendégek számára, hogy válaszoljanak a meghívóra. Az visszajelzés információk közé tartozik a válaszadás határideje, a válaszadás módja és a kapcsolattartó személy neve.

Egyéb információk:

Az esküvői meghívóban lehetnek további információk is, például az ajándékajánlás, az öltözködési előírások, az utazási információk és a szálláslehetőségek. Fontos, hogy az összes információ világos és érthető legyen, hogy a vendégek ne legyenek zavarban, és ne kelljen külön érdeklődniük a szervezőknél.

A meghívónak nem csak információkat kell tartalmaznia, hanem a hangulatot is tükröznie kell az ifjú pár személyiségéből. Az egyedi stílus és kreativitás segít abban, hogy a vendégek várakozással tekintsenek az eseményre. Az esküvői meghívó tehát lehet egy személyes üzenet is, amely megmutatja az ifjú pár kreativitását, egyéniségét és stílusát.

Esküvői meghívó szövegszerkesztés: tippek és ötletek

A személyre szabott esküvői meghívó szöveg elengedhetetlen része a meghívónak, hiszen ez tartalmazza az összes fontos információt a vendégek számára. Az alábbiakban bemutatom a legnépszerűbb esküvői meghívó stílusokat:

 • Hagyományos esküvői meghívó: Általában formálisak és udvariasak, a szöveg magában foglalhatja a szülők nevét, a házasuló felek nevét, a dátumot, az időt és a helyszínt, valamint egy hivatalos meghívást a ceremóniára és/vagy a fogadásra.
 • Vicces esküvői meghívó:: A szövegek könnyed és humoros hangnemet kölcsönöznek a meghívónak, és a pár egyéni stílusát és személyiségét tükrözik. Ilyen meghívók esetében fontos, hogy a humor ne sértsen senkit és ne legyen sértő.
 • Egyedi esküvői meghívó: Az egyedi szövegek lehetőséget adnak a párnak, hogy kreatívan és személyre szabottan fogalmazzák meg a meghívót. Például idézeteket, verseket, vagy a pár közös élményeire utaló utalásokat is beilleszthetnek a szövegbe.

Az esküvői meghívó szöveg sablon egy jó kiindulási pont lehet, amely segít megtalálni az ideális hangnemet és információkat a meghívottak számára. A sablonok általában a legfontosabb információkat és a megfelelő udvariassági formulákat is tartalmazzák, amelyeket a pár saját szavaival és stílusával egészíthet ki, ilyeneket gyűjtöttem ki én is számotokra.

Összefoglalva, az esküvői meghívók kiválasztása és elkészítése lehet izgalmas és szórakoztató folyamat, amelynek során a párok kifejezhetik egyéniségüket és stílusukat. A fent bemutatott ötletek, minták és szövegek segíthetnek abban, hogy megtaláljátok a számotokra legjobban passzolót.

Íme a 100 esküvői meghívó szöveg, melyekből kedvedre inspirálódhatsz.

Hagyományos stílusú esküvői szöveg:

 1. [Szülők neve] örömmel jelentik be [Házasuló felek neve] házasságkötését. Szeretettel várjuk Önt és kedves családját az esküvőn [Dátum] -án, [Helyszín].
 2. Örömmel hívjuk meg Önt és családját [Házasuló felek neve] szeretett menyasszony és vőlegény esküvőjére [Dátum] -án, [Helyszín].
 3. [Házasuló felek neve] szeretettel meghívják Önt és kedves családját esküvőjükre [Dátum] -án, [Helyszín].
 4. A szeretet összehoz minket [Házasuló felek neve] esküvőjén. Örömmel várjuk Önt és családját [Dátum] -án, [Helyszín].
 5. [Házasuló felek neve] szeretettel meghívják Önt és családját esküvőjükre [Dátum] -án, [Helyszín].
 6. Kedves [Vendég neve], szeretettel hívjuk meg Önt és családját [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére [Dátum] -án, [Helyszín] címen.
 7. [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] örömmel hívják meg Önt és családját esküvőjükre [Dátum] -án, [Helyszín]. Szeretettel várjuk Önt és szeretteit!
 8. Az életünk legboldogabb napján szeretettel meghívjuk Önt és családját [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére [Dátum] -án, [Helyszín].
 9. Szeretettel meghívjuk Önt és családját [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amely [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen.
 10. Örömmel jelentjük be [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] összekötését. Szeretettel várjuk Önt és kedves családját az esküvőn [Dátum] -án, [Helyszín].
 11. Szeretettel meghívjuk Önt és családját [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amely [Dátum] -án lesz a [Helyszín] címen.
 12. Szívből hívjuk meg Önt és szeretteit [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére [Dátum] -án, [Helyszín].
 13. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Szeretettel hívunk meg Benneteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére [Dátum] -án, [Helyszín] címen.
 14. [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] örömmel hívnak meg Benneteket és családtagjaitokat esküvőjükre [Dátum] -án, [Helyszín]. Szeretettel várjuk a részvételetek!
 15. Az életünk legboldogabb napján szeretettel meghívunk Benneteket és családtagjaitokat [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére [Dátum] -án, [Helyszín].
 16. Szeretettel meghívunk Benneteket és családtagjaitokat [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amely [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen.
 17. Örömmel jelentjük be [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] házasságkötését. Szeretettel várunk Benneteket és kedves családtagjaitokat az esküvőn [Dátum] -án, [Helyszín].
 18. Szeretettel meghívunk Benneteket és családtagjaitokat [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amely [Dátum] -án lesz a [Helyszín] címen.
 19. Szívből hívunk meg Benneteket és szeretteiteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére [Dátum] -án, [Helyszín].
 20. Egy életre szóló szeretet és összetartozás ünneplése: [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvője [Dátum] -án, [Helyszín].
 21. Szeretettel meghívunk Benneteket és családtagjaitokat [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] házasságkötésére [Dátum] -án, [Helyszín].
 22. Drága Barátaink és Családtagjaink! A szeretet és az összetartozás ünnepére szeretettel meghívunk Benneteket. [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjét [Dátum] -án tartjuk a [Helyszín] címen. Nagy örömünkre szolgálna, ha velünk ünnepelnétek ezen a különleges napon.
 23. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel hívnak meg Benneteket és családtagjaitokat a közös életük kezdetének ünnepére. Az esküvő [Dátum] -án lesz a [Helyszín] címen. Örülnénk, ha ezen a fontos napon velünk tartanátok.
 24. Kedves Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívnak Benneteket életük egyik legfontosabb eseményére, az esküvőjükre. Az ünnepség [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen. Szeretnénk, ha együtt ünnepelnénk ezt a csodálatos napot.
 25. Drága Barátaink és Családtagjaink! Szeretettel hívunk Benneteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amely [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen. Velünk együtt ünnepeljétek ezt a meghitt és felejthetetlen napot.
 26. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Örömmel hívjuk meg Benneteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amelyet [Dátum] -án tartunk a [Helyszín] címen. Örülnénk, ha velünk osztoznátok ezen a különleges napon, amikor szerelmünk megkoronázására kerül sor.
 27. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívnak Benneteket esküvőjükre, mely [Dátum] -án lesz a [Helyszín] címen. Hálásak lennénk, ha együtt ünnepelnénk ezt az örömünnepet.
 28. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Szeretettel hívunk Benneteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amely [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen. Ezen a különleges napon szeretnénk, ha velünk együtt ünnepelnétek szerelmünk és összetartozásunk megpecsételését.
 29. Drága Család és Barátok! Örömmel és szeretettel meghívunk Benneteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amely [Dátum] -án lesz a [Helyszín] címen. Együtt szeretnénk megosztani veletek ezt a különleges és meghitt napot, amikor együtt indulunk el közös életünk útján.
 30. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Szeretettel hívunk Benneteket, hogy részt vegyetek [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjén, amely [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen. Ezen az örömteli napon szeretnénk, ha velünk együtt ünnepelnétek szerelmünk és életünk közös útjának kezdetét.
 31. Drága Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívnak Benneteket esküvőjükre, amely [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen. Együtt szeretnénk megünnepelni ezt az emlékezetes és különleges napot, amikor a szeretet és az összetartozás jegyében összekötjük életünket.
 32. Kedves Család és Barátok! Örömmel jelentjük be, hogy [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] összeadja a lelküket és az életüket. Szeretettel meghívunk Benneteket, hogy együtt ünnepeljük ezt a csodálatos eseményt [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 33. Drága Barátaink és Családtagjaink! Szeretettel meghívunk Benneteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amely [Dátum] -án lesz a [Helyszín] címen. Ezen a különleges napon szeretnénk, ha velünk együtt ünnepelnétek életünk új fejezetének kezdetét és szerelmünk örökké tartó kötelékét.
 34. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Szeretettel hívunk Benneteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjére, amely [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen. Velünk együtt ünnepeljétek ezt a meghitt és felejthetetlen napot, amikor szívünk és lelkünk egyesül az örök szeretet jegyében.
 35. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívnak Benneteket életük egyik legfontosabb eseményére, az esküvőjükre. Az ünnepség [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen. Együtt szeretnénk megünnepelni szerelmünk és összetartozásunk erősítését ezen a különleges napon.

Vicces esküvői meghívók szövege:

 1. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Meguntuk a hosszú jegyben járást, úgyhogy [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] úgy döntöttek, hogy összeházasodnak! Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és segítsetek minket megbecsülni ezt a “megőrült” döntést!
 2. Drága Család és Barátok! Úgy tűnik, a sorsnak van humorérzéke, mert [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] egymásra találtak! Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án, [Helyszín] címen, és mulassatok velünk ezen a felejthetetlen napon!
 3. Sziasztok, Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] végre összekötik életüket! Gyertek el és vigyázzatok a botrányos tánclépéseinkre [Dátum] -án, a [Helyszín] címen.
 4. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Mielőtt [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] végleg eltűnik a piacon, gyertek el esküvőjükre [Dátum] -án a [Helyszín] címen, hogy lássátok, amint örökre egymásra licitálnak!
 5. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] végre megtalálták a tökéletes partnert a társasjáték estéikhez! Gyertek és ünnepeljétek velünk az “Igen”-re mondásunkat [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 6. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Szeretettel meghívunk Benneteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] házasodóba torkolló kalandjának kezdetére! [Dátum] -án, a [Helyszín] címen.
 7. Drága Család és Barátok! Azt mondják, hogy a házasság egy komoly dolog, de [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjén garantáltan vidám lesz a hangulat! Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és nevessetek velünk!
 8. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] kénytelenek összeházasodni, mert a család nem engedte meg, hogy örökké együtt lakjanak! Gyertek el és ünnepeljétek velünk ezt a “kellemetlen” kötelezettséget [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 9. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] végre belevetik magukat a házasélet izgalmaiba! Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és tanúi lehettek, amint összekötjük az életünket (és a cipőfűzőnket)!
 10. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Őrült vagy sem, [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] összeházasodnak! Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és osztozzatok velünk ezen a szórakoztató napon!
 11. Drága Család és Barátok! Szeretettel meghívunk Benneteket [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] “nem hagyományos” esküvőjére, amely [Dátum] -án kerül megrendezésre a [Helyszín] címen. Számítunk a humorérzéketekre!
 12. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívnak Benneteket életük “legkomolyabb” döntésének megünneplésére! [Dátum] -án, [Helyszín] címen.
 13. Drága Család és Barátok! Gyertek és tanúi lehettek, amint [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] megpróbálják összehangolni a lépéseiket! Esküvőnk [Dátum] -án lesz a [Helyszín] címen.
 14. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Szeretettel hívunk Benneteket, hogy együtt nevessetek a házasság szépségein és kihívásain [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjén! Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 15. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] végre bebizonyítják, hogy a szeretet és a humor kéz a kézben jár! Ünnepeljétek velünk ezt a vidám napot [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 16. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] belevetik magukat a házaséletbe és arra hívnak Benneteket, hogy szemtanúi legyetek ennek a “végzetes” lépésnek! Csatlakozzatok hozzánk [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 17. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] elhatározták, hogy összeházasodnak, mert együtt könnyebb nevetni a nehézségeken! Gyertek el és ünnepeljétek velünk a humorral teli házasságot [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 18. Kedves Barátaink és Családtagjaink! A világ legvidámabb esküvőjére hívunk Benneteket, ahol [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] összekötik életüket! Ne hagyjátok ki ezt a felejthetetlen napot [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 19. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] nem tudták visszatartani magukat, és összeházasodnak! Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, hogy együtt nevessünk a szerencsén és az őrültségen!
 20. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Szeretettel meghívunk Benneteket, hogy ünnepeljétek velünk a nevetés és szeretet hatalmát [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjén! Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 21. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] egymásra találtak, és most már nincs menekvés! Gyertek és ünnepeljétek velünk ezt a felejthetetlen napot [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 22. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Ha azt gondoltátok, hogy a szeretet nem lehet vidám, akkor tévedtetek! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjén garantált a jókedv! Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 23. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjén a humor a főszereplő! Gyertek el és nevessetek velünk [Dátum] -án a [Helyszín] címen, miközben összekötjük életünket!
 24. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretnének megosztani veletek egy titkot: a házasság az igazi szerelem és a humor keveréke! Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és nevessetek velünk!
 25. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] bebizonyítják, hogy a házasság egy vidám kaland! Ünnepeljétek velünk ezt az izgalmas napot [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 26. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjén garantáltan nem fogtok unatkozni! Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és élvezzétek a humoros pillanatokat!
 27. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretnének veletek együtt nevetni és örülni életük legboldogabb napján! Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 28. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjén garantáltan felfordulás lesz! Gyertek el és ünnepeljétek velünk a boldogság és a vidámság kettősét [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 29. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] úgy döntöttek, hogy összeházasodnak, és arra invitálnak Benneteket, hogy szemtanúi legyetek ennek a vidám pillanatnak! Ne hagyjátok ki ezt a felejthetetlen napot [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 30. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Összeadva [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve], a képlet végeredménye a boldogság! Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és vegyetek részt a szerelmesek egyenletében ti is.

Idézetek esküvői meghívóra:

 1. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívják Önöket esküvőjükre, amelyet Shakespeare szellemében szerveztek meg. “Együtt nőni, mint a vadrózsa…” Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 2. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szerelme olyan, mint egy Pablo Neruda vers, mély és szenvedélyes. Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és ünnepeljétek velünk a szerelmet.
 3. Drága Család és Barátok! Az életünk nagy napján szeretnénk Önöket is vendégül látni, amikor [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] összeházasodnak. Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és élvezzük együtt a szerelem győzelmét, ahogy Victor Hugo írta: “A szeretetben nincs semmi képtelenség.”
 4. Drága Család és Barátok! Rumi szavaival: “A szeretet a világegyetem titka.” [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel hívják Önöket, hogy ünnepeljük meg ezt a titokzatos szerelmet esküvőnkön [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 5. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Federico García Lorca szerelmi versei összefonódtak [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szívében. Gyertek el és ünnepeljétek velünk ezt a csodálatos napot [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 6. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívják Önöket esküvőjükre, amelyet az ír költő, W.B. Yeats ihletett. “Ó, szerelmem, kacsintgass az égnek…” Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 7. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretnék, ha a szeretet és a költészet elvarázsolná Önöket esküvőjükön. Charles Baudelaire szavaival: “Szerelem és költészet, összefonódó testvérek.” Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 8. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívják Önöket esküvőjükre, amelyet Ady Endre ihletett. “Mint a két csillag, ha találkozik…” Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 9. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel hívják Önöket esküvőjükre, amelyet József Attila ihletett. “Mint két madár, együtt röpülünk álmainkba…” Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 10. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívják Önöket esküvőjükre, amelyet Radnóti Miklós ihletett. “Két szív, mely együtt dobog, a földet égi dallammá változtatja.” Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 11. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel hívják Önöket esküvőjükre, amelyet Kosztolányi Dezső ihletett. “A szeretet olyan, mint a napfény – átöleli a világot.” Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 12. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretnék, ha Arany János szavaival ünnepelnénk szerelmüket. “Együtt nőni, mint két fa, mely egymás felé hajladozik.” Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 13. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívják Önöket esküvőjükre, amelyet Babits Mihály ihletett. “Két lélek, mely együtt szárnyal az ég felé.” Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 14. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretnék, ha Vörösmarty Mihály szellemében ünnepelnénk szerelmüket. “Két szív, mely összetart a sors viharában.” Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 15. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel hívják Önöket esküvőjükre, amelyet Tóth Árpád ihletett. “Mint a folyó és a tenger, összefonódunk az örökkévalóságban.” Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen.

További esküvői idézeteket meghívóra ebben a bejegyzsében találtok:

100 Esküvői idézet magyar és külföldi költőktől.

Kreatív esküvői meghívók:

 1. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívják Önöket az örök szerelem ünnepére. Álljunk össze, hogy egyesüljünk a szeretet hídján [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 2. Kedves Barátaink és Családtagjaink! Egy új kaland kezdődik [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] életében. Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és csatlakozzatok hozzánk a felejthetetlen pillanatokban.
 3. Drága Család és Barátok! Az élet kertjében a legszebb virágok nászukat ünneplik. [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] örömmel hívják Önöket esküvőjükre [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 4. Kedves Barátaink és Családtagjaink! A szeretet tengerén hajózunk, hogy egyesüljünk a boldogság partján. [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel hívják Önöket esküvőjükre [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 5. Drága Család és Barátok! A szeretet varázslatos erejével [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] összekötik életüket. Gyertek el és ünnepeljétek velünk ezt a csodálatos napot [Dátum] -án a [Helyszín] címen.
 6. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] a zenélő madarak szárnyán hívják Önöket esküvőjükre. Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és zengjük együtt a szeretet himnuszát.
 7. Drága Család és Barátok! A napfény és a holdfény találkozásaként [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívják Önöket esküvőjükre. Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és ünnepeljük együtt a szerelmet.
 8. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] az életük új fejezetét szeretnék megosztani Önökkel. Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és ünnepeljük együtt a szeretet örökkévalóságát.
 9. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] a szeretet és a boldogság csillagfényénél hívják Önöket esküvőjükre. Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és ragyogjunk együtt az öröm fényében.
 10. Kedves Barátaink és Családtagjaink! A boldogság tánca körülöleli [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szívét. Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és csatlakozzatok hozzánk a szerelem ünnepén.
 11. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] az örök szeretet templomába hívják Önöket esküvőjükre. Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és együtt imádkozzunk a boldogságért.
 12. Kedves Barátaink és Családtagjaink! A szeretet és a barátság összefonódik [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] esküvőjén. Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és osszátok meg velünk a boldogság pillanatait.
 13. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] a szivárvány színeiben hívják Önöket esküvőjükre. Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és ünnepeljük együtt a szeretet változatos szépségét.
 14. Kedves Barátaink és Családtagjaink! A szeretet hegyén állva [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] szeretettel meghívják Önöket esküvőjükre. Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és együtt nézzünk szembe a jövővel.
 15. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] a boldogság folyóján evezve hívják Önöket esküvőjükre. Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és együtt evezzünk a szeretet hullámain.
 16. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] a szerelem könyvének új fejezetét szeretnék megosztani Önökkel. Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és írjuk együtt történetünket.
 17. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] az idők végtelen táncában hívják Önöket esküvőjükre. Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és együtt lépjünk a boldogság ritmusára.
 18. Kedves Barátaink és Családtagjaink! A szeretet nászára vár [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve], és szeretettel meghívják Önöket esküvőjükre. Gyertek el [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és együtt kössük össze szívünk húrjait.
 19. Drága Család és Barátok! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] a szerelem tüze által összeégetve hívják Önöket esküvőjükre. Találkozzunk [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és együtt lobogjon a boldogság lángja.
 20. Kedves Barátaink és Családtagjaink! [Menyasszony neve] és [Vőlegény neve] az öröm és nevetés árnyékában szeretnék megosztani boldogságukat. Gyertek el esküvőnkre [Dátum] -án a [Helyszín] címen, és ünnepeljük együtt a szeretetet.

+10 Laza esküvői meghívó szövegek

 1. “Hé haver, megyünk nősülni, és az a legjobb rész, hogy te is ott lehetsz velünk. Gyere el, és legyél részese az életünk egyik legemlékezetesebb napjának!”
 2. “Azt hittük, hogy az esküvőszervezés egyáltalán nem nehéz, de kiderült, hogy tévedtünk. Viszont te ne aggódj, nekünk csak az a dolgunk, hogy felöltözzünk és élvezzük a nagy napot. Gyere el, és segíts nekünk, hogy minden zökkenőmentesen menjen!”
 3. “Két csodás ember esküvőjére készülünk, és te is velünk lehetsz, hogy megünnepeljük az összetartozásunkat. Gyere el, és együtt fesztelünk egész éjjel!”
 4. “Egy lélek, két test, és egy csomó rossz humor. Az esküvőnkön mindenki a jó hangulatról fog beszélni, szóval te se maradj ki a buliból! Gyere el, és hadd mutassuk meg, milyen jóban vagyunk!”
 5. “Az életünknek most jött el az a része, amikor együtt akarunk élni a boldogságunkat. Hívjuk és várjuk, hogy az esküvőnkön is te is velünk legyél!”
 6. “Sok-sok évnyi barátság után úgy döntöttünk, hogy elvesszük egymást. Gyere el, és hadd ünnepeljük meg, hogy végül megtaláltuk egymást!”
 7. “Egy szerelem, ami végül örök életre szól. Az esküvőnkön mi azt ünnepeljük, hogy végre együtt lehetünk az élet minden területén. Gyere el, és legyél részese ennek a boldog pillanatnak!”
 8. “Az esküvőnkön nem csak az lesz a legjobb, hogy hivatalosan is összekötjük az életünket, hanem az is, hogy végre találkozunk azokkal az emberekkel is, akiknek csak a nevét ismerjük. Gyere el, és ismerkedjünk meg!”
 9. “A szerelem számunkra olyan, mint a világ legritkább pokémonja. Az esküvőnkön te is megtalálod majd a sajátodat. Gyere el, és segíts nekünk megünnepelni a boldogságot!”
 10. “Az esküvőnkön nem csak arra leszünk büszkék, hogy egymást választottuk, hanem arra is, hogy te is velünk voltál. Gyere el, és legyél részese ennek a különleges napnak!”

Remélem, hogy ezek a meghívó szöveg sablonok segítségül szolgálnak abban, hogy megtervezzétek a saját esküvői meghívótokat. Ne feledjétek, hogy a legfontosabb a személyes és őszinte üzenetek, amelyek tükrözik a pár szeretetét és kapcsolatát.

Gyakran ismételt kérdések

Mikor érdemes kiküldeni az esküvői meghívót?

Általában ajánlott legalább 2-3 hónappal az esküvő előtt kiküldeni az esküvői meghívót. Ez időt ad a vendégeknek, hogy megszervezzék az utazást és a szállást, ha szükséges, és hogy az eseményre készülődjenek. Ha az esküvő külföldön vagy a vendégek nagy távolságból érkeznek, akkor még korábban is kiküldhető az esküvői meghívó, hogy elegendő időt hagyjon az utazás tervezésére.

Ha az esküvőt rövidebb időn belül tervezik, például 1-2 hónapon belül, akkor az esküvői meghívót minél előbb meg kell küldeni a vendégeknek, hogy elegendő időt hagyjon számukra a tervezésre és a válaszadásra. Ha az esküvőt hosszabb időn belül tervezik, például egy évre vagy annál továbbra, akkor az esküvői meghívó kiküldése korai lehet, és érdemes lehet figyelemmel kísérni, hogy a vendégek kapcsolatban maradjanak az ifjú párral és friss információkat kapjanak az eseményről.

Mit javasolt beleírni az esküvői meghívóba?

Az esküvői meghívó szövege általában formális és klasszikus, azonban az ifjú pár személyiségéhez és stílusához is igazodhat. A lényeg, hogy minden fontos információt tartalmazzon, hogy az vendégek pontosan tudják, mi várható az eseményen, és hogy hogyan tudnak válaszolni.